The Blood and its third anatomical element-目次-

目次

翻訳者前書

出版社前書

著者序文-1

著者序文-2

前書き

Avant Props

導入と歴史


Chapter1  

On the nature of fibrin isolated from the clot or obtained by whipping the blood.   
凝血から分離、或は血液のホイッピングで得たフィブリンの性質 

The blood fibrin
血中のフィブリン

Fibrinous microzymas.
フィブリン性微小発酵体

Fibrin and oxygenated water.   
フィブリンと過酸化水素水  

The ferment of fibrin   
フィブリンの発酵 


Chapter2  

On the actual specific individuality of the albuminoid proximate principles
アルブミノイドの直接要素にある実際の特異的な個別性  

The albuminoids.   
アルブミノイド  

The phenomenon of coagulation.   
凝固現象  

The albuminoids of the fibrin.   
フィブリンのアルブミノイド  

The albuminoids of the serum.   
血清のアルブミノイド  

Hemoglobin.   
ヘモグロビン  

Hemoglobin and oxygenated water.   
ヘモグロビンと過酸化水素水 


Chapter3  

The state of the fibrin in the blood at the moment of venesection, and of the molecular granulations. 

瀉血の瞬間の血液中フィブリンの状態と分子顆粒の状態  

The fibrin without microzymas.   
微小発酵体のないフィブリン  

The haematic microzymian molecular granulations.   
血行性微小発酵体の分子顆粒 


Chapter4  

The real structure of the red blood globules   
赤血球の真の構造  

The microzymas of the blood globules.   
血球の微小発酵体

The blood globules in general.   
一般的な血球 


Chapter5  

The real nature of the blood at the moment of general bleeding.   
出血時の血液の真の性質

The living parts of the blood protoplasm.   
血液原形質の生きた部分 

The unchangeable character of mixtures of proximate principles.   
直接要素の混合物の不変の特徴  

The vitellin microzymas and the blood globules.
卵黄の微小発酵体と血液球 

The vascular system.   
血管系 

The blood is a flowing tissue.   
血液は流動的組織である 


Chapter6  

The real chemical, anatomical and physiological meaning of the coagulation of the shed blood.
流出した血液が凝固することの、化学的、解剖学的、生理学的な真の意味  

Coagulation of the blood.   
血液の凝固  

The blood of the horse.   
馬の血液  

The serum of the blood.   
血液の血清

The coagulation of blood diluted with water.   
水で希釈した血液の凝固  

Second phase of the spontaneous alteration of the blood in calcined air.   
焼成された空気中の血液の自然変性第二段階  

Experiment proving that oxygen has no share in the destruction of the globules in the defibrinated blood.   
脱線維化した血液中の顆粒破壊に酸素が関与していないことの証明実験   

Spontaneous alteration of flesh.   
肉の自然変性  

Spontaneous alteration of milk.   
牛乳の自然変性  

Coagulation of milk.
牛乳の凝固  

Fermentation of the egg.   
卵の発酵  

Spontaneous destruction of the cellule of yeast.
イースト菌の細胞の自然崩壊

Spontaneous destruction of tissues.   
組織の自然崩壊  

Spontaneous alteration of the blood.
血液の自然変性 


Chapter7  

Proof that the blood is a flowing tissue and therefore spontaneously alterable.

血液は流動組織であり、故に自然変性することの証明  

Pasteur and the germs of the air.   
パスツールと空気中の病原体  

Robin and the alteration of the blood.
ロビンと血液の変性  

Microzymas and spores of schizomycetes.   
微小発酵体と分裂菌類の芽胞  

Microzymas and micrococcus.   
微小発酵体とマイクロコッカス属 

The microzymas and the circulatory system.
微小発酵体と循環系  

Comparison of the microzymas of the blood, the circulatory system, and other tissues.
血液の微小発酵体、循環系、その他の組織の比較  

Autonomy of the microzymas.   
微小発酵体の自律性 


Chapter8  

The microzymas and bacteriology.   

微小発酵体と細菌学  

Ovular and vitellin microzymas.   
卵子と卵黄の微小発酵体

Microzymas and molecular granulations.
微小発酵体と分子顆粒  

Geological microzymas.   
地質学的微小発酵体

Biological characteristics of microzymas.
微小発酵体の生物学的特徴  

Microzymas and their perennity.   
微小発酵体とその不死性

Microzymas and pathology.
微小発酵体と病理学  

Phagocytosis.
貪食

Microzymas and anthrax.   
微小発酵体と炭疽菌  

Microzymas and disease.   
微小発酵体と疾患  

Microzymas and microbes.   
微小発酵体と微生物  

Microzymas and the individual coefficient.   
微小発酵体と個体係数  

Microzymas, life and death.   
微小発酵体、その生と死  

Microzymas and health.   
微小発酵体と健康  

Microzymas, blood and protoplasm.   
微小発酵体、血液、プロトプラズム  


Conclusions. 

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